gelatinepoeder

Fruit en noten allergie

Wat is een fruitallergie of pitfruit allergie

Er zijn twee vormen van overgevoelige reacties op bepaalde voedingsmiddelen; allergie en intolerantie. 1-3% van de mensen heeft last van deze overgevoeligheid. Bij kinderen is het zelfs 4-6 %. Fruitallergie komt relatief veel voor.

Fruitallergie bij kinderen verdwijnt vaak na verloop van tijd vanzelf. Pitfruit allergie komt juist op latere leeftijd op.

Waar komt een allergie vandaan

Het menselijk immuunsysteem beschermt ons lichaam tegen bacteriën en virussen. Soms reageert het ook op onschadelijke stoffen. Het immuunsysteem reageert door een antistof (IgE) te maken die een allergeen opruimt. Tijdens die opruiming komt er histamine vrij. Histamine is verantwoordelijk voor de symptomen van een allergie. Vaak is slechts een kleine hoeveelheid van een stof nodig om een allergische reactie te veroorzaken.

Allergie of intolerantie

Bij een allergie reageert men reeds (heftig) op een kleine hoeveelheid stoffen. Bij een intolerantie pas bij een grotere hoeveelheid stoffen. Een allergie kan levensbedreigend zijn, bijvoorbeeld door het plotseling vrijkomen van grote hoeveelheden hystaminen waardoor de bloeddruk levensbedreigend zakt.

De oorzaak van een allergie

Een allergie kan erfelijk bepaald zijn. Bij een aangeboren allergie is de reactie meestal over het gehele lichaam.
Een allergie kan later verkregen zijn. In dat geval is de reactie vaak plaatselijk, op de plaats waar het contact met de stoffen plaatsvindt. Bij een fruitallergie is dat in de mond.

Symptonen

Binnen een paar minuten kunnen een of meerdere van de volgende symptonen plaatsvinden:

 • huid: Jeuk, uitslag, galbulten, eczeem, oedeem (ophoping van vocht in bijvoorbeeld oogleden, mond, lippen);

 • luchtwegen: Astmatische klachten (piepen, kortademigheid), neusklachten, oogklachten;

 • galbultjes rond de mond. Galbultjes zijn witte tot roze sterk jeukend huiduitslag;

 • roodheid en jeuk rond de mond;

 • blaren op het gehemelte

 • maagdarmstelsel: prikkelend gevoel in de mond, braken, diarree of juist verstopping (obstipatie) en misselijkheid;

 • jeuk aan het gehemelte;

 • zwelling van de lippen;

 • anafylactische shock;

 • blaren op de lippen;

 • jeuk aan de tong;

 • opgezwollen keel;

 • pijn op de borst;

 • hoesten;

 • niezen.

Behandeling

Een fruitallergie kan door de europese medische sector niet worden genezen.

Chinese behandeling

Vanaf mijn 25e had ik een pitfruitallergie. Zodra ik een appel at (al dan niet geschild) werd mijn keel rood, zwollen mijn lippen op, tintelde mijn gehemelte en lippen. Vergelijkbare reactie ook bij bepaalde noten (hazelnoten met schil). Ik loste het op door na het nuttigen onmiddellijk twee glazen melk te drinken en daarmee de mond goed te spoelen. Ik ben nu 60 jaar en heb dus al 35 jaar deze intolerantie en mis al zo lang het genot van een appeltje te eten. Appeltaart gaat overigens wél goed.

Sinds 4 weken doe ik 1 kleine theelepel (2 á 3 gram) Rei-Shi poeder in mijn koffie; eenmaal per dag. Mijn intolerantie is voor 95% verdwenen. Heel licht voel ik iets maar misschien is dat omdat ik er speciaal op zit te letten. Ik kan nu gewoon lekker een appel eten (met schil). Heerlijk!

Rei-Shi is een rood poeder dat is gemaakt van Chinese paddestoelen. Het is niet lekker, maar ook weer niet vreselijk vies. In de koffie gaat het wel.

Bijwerkingen

Rei-Shi heeft bijwerkingen. De twee belangrijkste bijwerkingen zijn:

 • Het vermindert de werking van medicijnen

 • Het verlaagt de bloeddruk

 • Meer bijwerkingen staan hier

Ga dus niet Rei-Shi gebruiken als je bij een dokter onder behandeling bent of ga niet zelf-dokteren. Rei-Shi moet je zien als een supplement en niet als een geneesmiddel.

Waar kan ik Rei-Shi bestellen

Je kunt Reishi poeder bestellen in China via www.aliexpress.com . Levertijd is circa 3 tot 4 weken. Ik heb tweemaal via aliexpress Reishi poeder besteld. Het eerste zakje was klein en niet zo goedkoop. De smaak is als muffige paddestoelen. De kleur is donker bruin. Deze Reishi werkt perfect bij mij.
Later bestelde ik Reishi poeder bij een andere verkoper op aliexpress. Daar was het de helft van de prijs van de eerste aankoop. Bij aankomst bleek dat het gewoon cacao-poeder was (in een reishi-zak). Goedkoop bleek duurkoop. Ik had de beoordelingen van de andere kopers niet doorgelezen en daar las ik van een andere koper: fraud! This is cacao-powder. Deze koper had gelijk.
Zoek op aliexpress op de botanische naam Ganoderma
Nu na 3 maanden dagelijks 1/2 theelepel reishi in mijn koffie ben ik niet alleen van mijn noten- en fruitallergie af; ook mijn hooikoorts is volledig verdwenen. In de zomermaanden kan ik weer naar buiten en ik hoef niet alle ramen en deuren van mijn huis gesloten te houden.
Let op dat de totale prijs incl. verzending niet de 22 euro overschrijdt want anders betaal je 50% BTW, invoerrechten en inklaringskosten.

Hooikoorts

Naast de Reishi poeder gebruik ik al een paar jaar de medisana medinose; een apparaatje met een lampje dat je tweemaal per dag in je neus stopt. Je schaft het eenmalig aan voor drie tientjes en dan kun je er verder jarenlang gebruik van maken. Als je dit apparaat gebruikt dan hoef je geen anti-histamine tabletjes meer te slikken. De medisana medinose is goedkoop bij Drogisterij.net
medisana medinose goedkoop

eMail: